Thursday, 24 November 2011

senam bajet

go..go..sector A...
 pas abis senam pagi...arini buat tarian Satu Malaysia, tak berpeluh sangat, kami berlima jer arini, sorang g takde dlm gamba...



Wednesday, 23 November 2011

makan kt kebun

smalam g makan kt gerai "kebun" area kg desa Putra, Kajang..nama gerai tue Tapak Sulaiman, not sure coz mcm2 gelaran bagi hu..huu...ada gak yg panggil "hutan" la..whatever ape je pun ramai yg g makan kat situ, walaupun gerai tu terpencil tapi pandai jer diorg nie cari tmpt2 makan yg best...jalan2 cari makan....menu smalam sayur goreng, ikan goreng, ayam msk lemak n udang sambal, sambal belacan n air oren..sume sedap n lau suka masakan pedas cam mak kita buat kat umah tue dtg la kat sini...pasti puashati...



gamba kat atas tadi takde ikan goreng, baru sampai jer...ikan goreng pun sodapppp....


this taste like my mom cook....

abisssss....kenyang.....


wajah2 "Ratu" sector A..jgn jelez...zana, me, nana n eja..


lagiiii?????



nie la kedai makan tue, saper yg tak sampai g cer cuba....ok la..da kenyang balik dulu..t kami pasti dtg lagi....
Bye..Bye....

Thursday, 17 November 2011

Arissa is 1


hepy bday Arissa....lovely cake....


secret receipe cake "princess in pink" 3D cake..RM228+++, weight 5.0 kg


bday presents...





















time nie celebrate bday Arissa kat Seremban...hepy bday cayang...muah..muah....tempah kek kat secret receipe sbb nak jugak "Princess cake"..price dia bole tahan la mahal tapi mmg sedap coklat cake tue..luar yg kaler pink tue manis...igtkan kek tu ringan tapi bila ambik aritu alamak beratnyer 5 kilo...menu lain order roti jala n bihun sup...simple tapi best..kira nie 2nd celebrate bday tuk Arissa...amboi bukan main suka lagi makan kek si Arissa nie, bagi kat dia kek abis like me....heemmm....

Wednesday, 16 November 2011

Anugerah Khidmat Cemerlang 2010 (MOF)


waiting list...berdebar tggu giliran naik pentas






Jelitawan"BAJET'





a.a bajet nana, me n diana












 tunggu giliran ye..



niela kenangan dapat APC tahun 2010, tarikh 28 Julai 2011 bertempat di Dewan Utama, Kementerian Kewangan, Anugerah disampaikan oleh Menteri Kewangan II (Dato' Seri Ahmad Husni Mohamad Hanadzlah)...kat bahagian belanjawan dlm 10 org penerima anugerah nie..thanks all my boss..dapat duit RM1,000 ngan sijil paling penting skali tercatat dlm buku servis kami.. aku kat bajet nie dari 2007 sehingga skrg...hope lagi lama kat sini sbb staff n boss kat sini best sangat2...terutama 4 my boss En. Afizal n En.desmond...lps je terima anugerah sesi bergambar n last skali jamuan makan...

Monday, 14 November 2011

senamrobik bajet


with my friend  zehan a.k.a x-uitm lendu...




 nie jaguh bina badan ker jaguh senamrobik...!!!!!

 saper lagi kurus????



 aminnn...baca doa dulu.....


yeah...bagi menjayakan 'The Biggest Loser Contest 2011' bersungguh2 setiap pagi jumaat buat senamrobik kat tingkat 1 bwh opis nie...nak kurus punya pasal...hu..hu...tapi yg kelakarnyer da lama tak exercise sakit2 badan nie ..cikgu yg ajar pun bole tahan tegasnyer...tapi yg ptg sihat..lagi kelakar pas bermandi peluh g minum dulu...bukan minum jer makan bagai tak ingat....caner nak kurus nihh???? so kawan2 teruskan usaha anda...cayok..cayokk.."warga bajet sihat, negara sejahtera"...

Monday, 7 November 2011

Raya Aidilfitri






ngantuk lagi arissa pagi raya nie...hee..heee


 arissa with cousin...




 joget dulu...sebelum ramai org dtg..






  tgh tunggu kawan2....






depan umak makcik kat johor...

Raya Aidilfitri aritu balik kg johor dekat seminggu jugak, sbb taun nie turn johor...sblum balik johor singgah kat tampin jumpa papa & mama..sedihhhh....tak dpt pagi raya beraya ngan diorg... sblum bertolak papa siap bagi duit raya tuk Arissa..kira first collection arissa nie...kitaorg duk umah Suraya (adik zaki) dekat2 ngan kg dia gak...pagi2 kena bangun sbb diorg nak solat raya kat umah makcik dia dekat2 situ gak...tu yg arissa ngantuk jer pagi2 kena bgn...menu pagi raya kat johor lebih kurang same jer ngan uma mama...yelah org belah selatan sama jer menu..so takde la aku kempunan sangat, diorg pun meriah ngan makanan, mesti ade ketupat, ayam mask merah, n ade sup...kenyang jer makan...raya pertama kat saner cam biase beraya sakan umah sedara mara, kebanyakkannyer area kat situ gak...si kecik arissa nie best la dpt collect duit raya..lau balik johor nie mesti singgah gerai mokde zaki kat pantai punggur, kat situ menu yg paling sedap mee udang yg harganyer murah sgt RM3.50..sedap sgt harga pulak dari dulu tak naik2...udang pulak besar2 mmg secret resepi...aku dpt tau mokde campurkan biskut merry tuk pekatkan kuah dia tapi mmg sedap la.....cam tak cukup makan semangkuk...dah bertaun da mokde dia berniaga kat situ n dulu2 masa duk kg zaki slalu tlg mokde dia kat gerai tu...tak sempat abis beraya uma sedara sbb ramai sgt so dah dekat seminggu kat situ bertolak lah balik sban dengan collection arissa yg bole tahan byk la....heeee..heee....

Templates Design by |© Nurulchumel's Design